De stichting Boerderijen fietstocht “maar dan anders” uit Zuidwolde organiseert 27 juli 2016 weer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie of thee.

De kinderroute is 25 kilometer en leidt langs de melkveehouderij van de Fam. Steert waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden en camping ‘t Reestdal met z’n prachtige survival baan waar de deelnemers van de fietstocht deze dag gratis gebruik van mogen maken. (Het lijkt ons goed om droge kleding mee te nemen, de waterbakken lokken enorm!) Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug verzorgt een rondleiding en is dit keer opgenomen als stempelpost.
Al met al een tocht voor de jeugd met veel leuke en actieve verrassingen.

De ± 40 km route heeft dit jaar een bijzondere bezienswaardigheid, het wolvarkensbedrijf van ’’ Oerboer’’ Janssen. Verder is het mechanisatiebedrijf van de fam. Pierik als stempelpost in de route opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om even de gedachten te verzetten bij de Bijenbergkapel in Noord Stegeren. Tevens is de Uilenburght ‘’beheersboerderij van het Drentslandschap in Oud Avereest’’ deze dag opengesteld . Ondernemingen waar men vaak aan voorbij gaat geven u nu de gelegenheid om een kijkje te nemen.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij de boerderij van de TBS kliniek Veldzicht te Balkbrug, deze dateert uit begin 1900 en ook hier biedt men een rondleiding over en rond het terrein van de Ommerschans. Deze lunch is uiteraard bij de prijs inbegrepen. De prijs is € 3.50 voor kinderen tot 12 jaar en € 8.00 voor volwassenen.

Nieuw dit jaar is dat er bij de start huurfietsen aangeboden worden door Reiber Rijwielen te Dwingeloo, zodat niet de eigen fiets meegenomen hoeft te worden. Deze fietsen dienen uiterlijk 25 juli gereserveerd te worden 0521-591326 of verhuur@reiber.nl. Er zijn fietsen met versnellingen, tandems, e-bikes en kinderfietsen te reserveren. Prijzen vanaf € 6.00 euro per dag.