Op zondagmiddag 17 juli komt het duo Kampman & Co optreden in de Theaterkuil, het openluchttheater in het Faliebergbos. Het wordt een humoristische terugblik op de 50- en 60-er jaren met kolderieke verhalen en liedjes in streektaal.

Herman Kampman (Hellendoorn 1947) is schrijver en uitgever. Hij is winnaar van de Cultuurprijs 2008 van de gemeente Hellendoorn en zijn boek over bijnamen werd in 2009 uitgeroepen tot het origineelste boek van Overijssel. Kampman is een warm pleitbezorger van het in stand houden van streektaal. Hij treedt op samen met gitarist Jan Niewold. Prachtige teksten, akoestische gitaarmuziek en bijzondere ritmische klanken worden schijnbaar moeiteloos samengevoegd. De teksten zijn in de Sallandse/Twentse streektaal.

De voorstelling wordt gesponsord door Bosscher Delicatessen, Dekker Slapen, Plus van Tongeren, De Gier Bloemen, Groepsaccommodatie De Bosrand, Rijwielhandel Kloeze, Klein Muziekhandel, Autobedrijf Wemmenhove en Quadratand.

De eerste voorstelling op zondag 17 juli begint om 14.00 en de tweede om 15.30 uur. De toegang is gratis, maar om de kosten te dekken wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De Theaterkuil in het Faliebergbos is te bereiken vanaf camping de Entekoele. Pijlen wijzen de juiste weg het bos in. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Tonckenshuis. www.theaterkuilfalieberg.nl