Wheemhuus1Op woensdag 7 september zet Gezondheidscentrum ‘t Wheemhuus tussen 15.00 en 20.00 uur haar deuren open voor alle belangstellende inwoners van Zuidwolde en omgeving. In het voormalige muziekgebouw start 5 september het gezondheidscentrum voor complementaire en reguliere zorg.

Naast eigenaresse Miriam IJlenhave-Stukje zijn woensdag alle therapeuten aanwezig om informatie te geven over hun behandelingen en werkwijzen. Ook hebben ze deze dag allemaal een speciale openingsactie en een aantal therapeuten geven gratis een workshop. Voor kinderen zijn er ook activiteiten. Iedereen is welkom om te komen bekijken hoe het oude Wheemhuus veranderd is in een eigentijds centrum.

Met het gezondheidscentrum wil initiatiefneemster Miriam IJlenhave de complementaire zorg en de reguliere zorg bij elkaar brengen. ‘’Ik heb 15 jaar gewerkt als fysiotherapeut en heb in de praktijk gemerkt dat een combinatie van beide disciplines zorgt voor een snellere en meer effectieve behandeling. Zo kan iemand die fysiotherapie nodig heeft, ook baat hebben bij bijvoorbeeld voedingsadvies. Of iemand met aanhoudende pijnklachten waar wij niet verder mee komen, kan doorverwezen worden naar de acupuncturist. Ook is het voor de patiënt heel fijn dat meerdere behandelingen op dezelfde locatie mogelijk zijn.’’

In het centrum zijn zo’n 19 zelfstandige therapeuten werkzaam. Met een grote verscheidenheid aan specialisaties. Naast vijf individuele behandelruimtes, is op de eerste verdieping een grote zaal die bijvoorbeeld voor groepsactiviteiten, informatieavonden of workshops is te gebruiken. ‘’De karakteristieke uitstraling van het pand is behouden. Van binnen is alles gemoderniseerd en op meerdere plekken zijn nog oude elementen terug te vinden. We vinden het belangrijk dat mensen zich hier prettig voelen, in een bekend gebouw met een nieuw jasje.’’, aldus Miriam IJlenhave.

Het Wheemhuus is gevestigd aan de Burgemeester Tonckensstraat 4 in Zuidwolde.
Meer over het aanbod van het Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde is te vinden op www.wheemhuus.nl.