In 2017 staat de gemeente De Wolden bol van culturele activiteiten. Gedurende het hele jaar zet het Cultureel Platform zich in om deze activiteiten tot stand te laten komen. Daar kan het goede hulp bij gebruiken. Zo staan er onder andere een (Internationaal) Verhalenfestival, een Documentair Filmfestival (voor en door jongeren), Cultuuronderwijs en een Cultuurexplosie op het programma.




De Cultuurexplosie wordt een uitbarsting van verschillende evenementen die door nieuwe, maar ook door bestaande clubs worden uitgevoerd, mits zij er een extra impuls aan geven. Bij dit soort evenementen kun je denken aan een festival in Theaterkuil De Falieberg, een kunstveiling in-en een videoprojectie op het gemeentehuis, of meer aandacht voor klassieke muziek. Om al deze verschillende activiteiten te organiseren zijn er binnen het Cultureel Platform verschillende werkgroepen gevormd.

Door samenwerking met de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe wordt alles uiteindelijk samengesmeed tot één geheel.

Ben je iemand met talent in organiseren, schrijven of filmen of ken je iemand die van toegevoegde waarde voor één of meer van bovenstaande programmaonderdelen kan zijn? Meld je dan snel aan. Uiteraard ben je ook van harte welkom om mee te denken met de verschillende onderdelen of om nieuwe ideeën in te brengen.

Aanmelden kan door te mailen naar info@cultureeldewolden.nl Voor meer informatie graag gebruik maken van hetzelfde e-mailadres.