Weet jij wat een Kargadoor is? Of een letterzetter? In museum De Wemme in Zuidwolde staan heel veel oude handkarren. Die werden vroeger gebruikt bij verschillende beroepen. Je leert niet alleen veel over die oude beroepen, maar ook of dat beroep er nog steeds is. Want zou je vader of opa nu ook nog als Kargadoor kunnen werken?




In Museum De Wemme kun je die oude karren niet alleen bekijken, maar er ook een stukje mee rijden over een wipplank. Je kunt een puzzeltocht maken of een karretje van hout of papier versieren met Staphorster Stipwerk (dat is ook een heel oud beroep). Of je doet mee aan de karrenrace. Ga jij dit jaar winnen?

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je hier zin in? Kom dan op zondag 2 of zondag 16 oktober, tussen 14.00 en 16.30 uur naar Museum De Wemme aan de Burg. Tonckensstraat 49 in Zuidwolde. Alle materialen, werkbeschrijvingen en gereedschappen zijn aanwezig.

Omdat het Oktobermaand Kindermaand is hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder/verzorger komt. Die betalen op deze dagen maar € 1,00 voor de toegang tot het museum. Kom je ook?