In de Hervormde kerk van Zuidwolde wordt zondag 23 oktober een Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het thema is ‘Goeie Genade’. Muzikale medewerking wordt verleend door de bekende organist Martin Mans uit Woerden en The Martin Mans Formation, zijn eigen mannenensemble.




Martin Mans begon al op zeer jonge leeftijd met orgelspelen en won diverse concoursen. Bekendheid geniet hij vooral om zijn improvisaties over geestelijke liederen. Hij werkte mee aan maar liefst meer dan 500 cd-opnamen en vele dvd’s. Een aantal van zijn cd’s is met platina en goud bekroond, een ongekend succes in de orgelwereld. Jaarlijks geeft hij zo’n 250 concerten, in binnenen buitenland.

Naast organist is Martin ook zeer actief als dirigent van diverse mannenkoren, de Urker Mans Formatie, Vocalgroep Voice en dus ook The Martin Mans Formation. Dit mannenensemble bestaat uit twintig heren die samen een prachtige muzikale eenheid vormen. Het ensemble heeft inmiddels een grote naam opgebouwd in Nederland, maar ook daarbuiten en geeft jaarlijks diverse concerten en verleent medewerking aan zangdiensten. De zangavond begint om 19.00 uur. www.zangavond. nl