Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank uit Vollenhove is zondag 26 februari te gast op de Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. Organist is deze keer Jorrit Woudt. Het thema is ‘Onderweg’.




Het koor De Zeeklank is opgericht in 1923 en staat sinds 1984 onder leiding van Johan Bredewout. Een groot deel van het repertoire is gecomponeerd of gearrangeerd door Bredewout zelf. Het koor heeft de laatste jaren vooral landelijke bekendheid gekregen door de uitvoering van diverse oratoria die door Bredewout zijn geschreven, zoals ‘Van liefde ongekend’, ‘Schepping’ en ‘Ruth’.

Jorrit Woudt (1980) is organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Enschede. Hij studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie. Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Hij was reeds diverse malen te zien bij het bekende tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren, twee mannenkoren en een kinderkoor.

De zangavond begint om 19.00 uur. Informatie: www.zangavond.nl