Voor alle verenigingen en stichtingen van gemeente De Wolden liggen er mooie kansen om de kas wat extra te spekken. Er zijn in De Wolden nog vier collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds Collecte 2017 die van 6 tot10 juni 2017 plaatsvindt. Inschrijven kan tot 1 april via www.oranjefonds.nl/ collecte. Verenigingen en stichtingen die een collectegebied willen reserveren moeten er snel bij zijn, want per gebied kan maar één organisatie collecteren.


Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. En dat kan al snel een aardig bedrag zijn. Popkoor Just Fun uit Zuidwolde wist afgelopen jaar het meeste geld in te zamelen in Drenthe: 1.372,45 euro maar liefst. Dat betekent dat zij dankzij de Oranje Fonds Collecte bijna 700 euro konden besteden aan een jubileumconcert.

De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. De collecteweek levert de deelnemende verenigingen en stichtingen niet alleen geld, maar ook extra aandacht op.