Museum De Wemme in Zuidwolde opent haar deuren op vrijdag 31 maart met de nieuwe tentoonstelling “De roerige jaren 60 – Liever langharig dan kortzichtig”. Genodigden kunnen al op donderdag 30 maart een kijkje komen nemen. De heer Jan Bols, die in de jaren 60 een van de kampioenen was bij het langebaan-schaatsen, opent de expositie dan officieel.




Via een zebrapad loop je zo deze roerige periode in. Te beginnen met een tafereel over de opstand van de boeren in Hollandscheveld in maart 1963. Andere onderwerpen zijn o.a. de veranderingen in het interieur (retro is weer helemaal in), het wedstrijdschaatsen, het plaatselijke voetbal, een straatbeeld met nozems, hippies en mooie oude dwergauto’s en de kroeg, waar de muziek uit die tijd een grote rol speelt. In de koffiekamer is een Cineac ingericht waar filmbeelden met hoogtepunten uit de 60-er jaren te zien zijn.

50 jaar geleden was het 1967. Daarom krijgen mensen die in 1967 geboren zijn en het museum bezoeken een kopje koffie gratis. Dit geldt ook voor mensen die met een oldtimer uit 1967 langskomen. Kijk op de website voor verdere informatie over deze actie.

In de boomgaard is werk te zien van Alie Otten uit Zuidwolde. Zij maakt beelden voor binnen en buiten van klei en pretex.

Daarnaast heeft museum De Wemme een vaste tentoonstelling: de grootste verzameling handkarren in Nederland. Deze unieke collectie is zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Kinderen zijn ook van harte welkom in het museum. Speciaal voor hen zijn er verscheidene activiteiten.

De expositie loopt t/m 29 oktober. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is € 3,00. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.dewemme.nl.