Op zaterdag 11 maart heeft een groep van 15 vrijwilligers tijdens de landelijke NLdoet-actiedag de Vlindertuin in Zuidwolde onder handen genomen. De tuin is na de winter weer voorjaars klaar gemaakt. Alle dode stengels zijn verwijderd, perken schoongemaakt, nieuwe planten geplant en alle paden zijn van nieuwe houtsnippers voorzien. Natuurvereniging Zuidwolde gaat het onderhoud van de Vlindertuin het komende seizoen anders organiseren en nodigt iedereen die mee wil helpen hiervoor van harte uit.

De Vlindertuin op het volkstuinencomplex in Zuidwolde is in 1998 aangelegd. Dat betekent dat de tuin al 18 jaar plezier en informatie verschaft aan de vele mensen die de tuin bezoeken. Altijd is er wel wat te zien, al gaat het natuurlijk vooral om de vlinders. Daarvoor zijn planten onontbeerlijk; planten die nectar geven, maar ook planten die dienen als voedsel voor rupsen.

Onderhoud anders organiseren
Om de tuin ook dit seizoen weer informatief, educatief en inspirerend in te kunnen zetten, is regelmatig onderhoud nodig. De natuurvereniging gaat iedere eerste dinsdag van de maand (te beginnen met dinsdag 4 april) van 9.00 uur tot 12.00 uur met een groep vrijwilligers aan de slag. Iedereen die graag tuinwerk doet, maar geen tuin heeft of een tuin die veel te klein is, is van harte welkom. Veel kennis van planten of vlinders is niet nodig. Door het werk samen te doen, is juist veel van elkaar te leren. Belangstellenden kunnen gewoon komen op de eerste dinsdag van de maand of zich ook opgeven via info@natuurverenigingzuidwolde.nl.

De Vlinderwerkgroep van Natuurvereniging Zuidwolde geeft graag meer informatie. Kijk op www.natuurverenigingzuidwolde.nl.