De Oranje Avond op 26 april in Zuidwolde wordt dit jaar uitgebreider gevierd dan voorgaande avonden. Omdat de Hoofdstraat van Zuidwolde lang genoeg is, heeft de organisatie het plan opgevat de activiteiten uit te breiden. De vrijmarkt bij het gemeentehuis is een drukke bedoening en dit jaar komt er een Kofferbakverkoop bij.



Het deel van de Hoofdstraat/Kerkstraat tot aan de kruising bij de Vennen biedt ruimte aan verkoop vanuit de eigen auto (de kofferbak) onder het motto ‘Meuk is Leuk’. Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet en opstellen vanaf 17.30 uur.

Rond 19.00 uur maakt burgemeester Roger de Groot bekend wie de Zuidwoldiger van het Jaar wordt. Deze verkiezing wordt voor de zesde keer gehouden. De organisatie is in handen van de Ondernemers Vereniging en deze vraagt nu aan alle inwoners van Zuidwolde wie deze titel moet gaan ontvangen. Een eervolle titel die ieder jaar wordt gegeven aan een persoon of club mensen die een positieve bijdrage heeft geleverd aan Zuidwolde. De winnaar krijgt een plekje op de Zuidwoldiger ‘Wall of Fame’. Voorstellen kunnen gemaild worden naar detail@ovzuidwolde.nl of middels een briefje met een mooie onderbouwing ingeleverd worden bij de servicebalie van de Jumbo.