Gemeentebelangen De Wolden en Gemeentebelangen Hoogeveen hebben woensdagavond gezamenlijk een aftrap gegeven richting verkiezingen 2018. Hiervoor was André Krouwel uitgenodigd, Universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Krouwel heeft veel onderzoek gedaan naar de opkomst van lokale partijen en hij is de bedenker van Kieskompas. Deze stemhulp is inmiddels in vijftig landen actief. Krouwel kent als geen ander de stemtrends en de motivatie van kiezers wanneer zij stemmen.

De veertig aanwezigen kregen een boeiend een bijzonder betoog te horen. Krouwel maakte duidelijk dat er wederom grote kansen liggen voor lokale partijen. “Jullie zijn als geen ander ingebed in de lokale samenleving en de kiezer herkent dat” aldus Krouwel. “De verzuiling is voorbij en de kiezer is inmiddels los van god en Marx”, stelt Krouwel vast.

Krouwel gaf de aanwezigen duidelijke aanwijzingen richting de verkiezingen. Hoe ziet het toekomstig verkiezingsprogramma er uit en wat zijn de meest effectieve vormen om de kiezer te benaderen.

En mooie basis om mee te starten aldus de aanwezige vertegenwoordigers van de lokalen. Vanaf nu wordt er hard gewerkt aan programma en campagne.