Spannende Boeken Weken 9 t/m 25 juni
In het kader van de Spannende Boeken Weken organiseren de bibliotheken in De Wolden ‘bloedstollende’ schrijfworkshops. Mensen die altijd al een spannend (kort) verhaal wilden schrijven, kunnen meedoen aan de schrijfworkshop van Marja West. Marja leert de deelnemers de do’s en don’ts. Opbouw, personages, dialoog, spanningsboog, alles komt aan bod in deze drie uur durende workshop.

Marja West
Marja West (IJhorst) debuteerde in 2015 bij Ambo|Anthos Uitgevers met haar thriller Uitgeteld. In 2016 verscheen haar tweede thriller bij dezelfde uitgeverij onder de titel Echte barkeepers heten Henk. Momenteel werkt ze aan haar derde roman De laatste zomer van Wouter Bolhuis. Naast papieren boeken schrijft Marja West luisterseries voor Storytel (Storytel originals). In april 2017 verscheen haar eerste luisterserie Gelukkig zijn we familie. Later in 2017 verschijnt er een tweede van haar hand. Verder schrijft zij korte verhalen.

Spannende Schrijfwedstrijd
Bibliotheken, het Algemeen Dagblad en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) slaan de handen ineen voor de Spannende Schrijfwedstrijd. Op zaterdag 3 juni staat er in het Algemeen Dagblad een oproep om een spannende vakantieverhaal van maximaal 1000 in te sturen.
De schrijvers in spé die met hun korte verhaal kans willen maken in de landelijke Spannende Schrijfwedstrijd van het Algemeen Dagblad, CPNB en bibliotheken krijgen na afloop van de workshop van Marja West redactie en feedback op hun verhaal!

Bloedstollende workshops
De workshops starten allemaal om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur:
• Donderdag 18 mei Bibliotheek Ruinerwold
• Dinsdag 23 mei Bibliotheek Zuidwolde
• Maandag 29 mei Bibliotheek Ruinen
• Donderdag 1 juni Bibliotheek De Wijk

Deelname is € 10,- voor bibliotheekleden en € 15.- voor niet-leden. Opgave via de plaatselijke bibliotheek.

Spannende Boeken Weken
Tijdens de Spannende Boeken Weken van 9 t/m 25 juni wordt kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht van een breed lezerspubliek gebracht. De campagne van 2017 staat geheel in het teken van de thriller als vakantieboek.