De milieustraat in Zuidwolde wordt vernieuwd. De huidige milieustraat verdwijnt en er komt een nieuwe, duurzame milieustraat voor terug. De locatie wordt uitgebreid en bovendien een stuk moderner. Zo willen we onze dienstverlening verbeteren en onze inwoners stimuleren om hun afval nóg beter te scheiden.

De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. Het terrein wordt efficiënter ingericht en de ingang van de milieustraat wordt verplaatst naar de Slagendijk. Dat zorgt voor meer ruimte voor auto’s op het terrein en zo wordt de kans op wachtrijen op de openbare weg een stuk kleiner.

Modernisering
De milieustraat aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde is in het begin van de jaren negentig opgericht door de toenmalige gemeente Zuidwolde. Sindsdien zijn er weinig aanpassingen geweest. De milieustraat is ontworpen op de hoeveelheid (grof)afval van 10.000 inwoners en de scheidingsregels van destijds. De gemeente telt nu bijna 24.000 inwoners en daarnaast dient het afval in veel meer fracties gescheiden te worden. Het gevolg is dat de milieustraat te klein is geworden, waardoor regelmatig wachtrijen voor de poort staan.

Planning
De huidige milieustraat gaat dicht, waar kunt u dan naartoe met uw afval?
De milieustraat gaat zo’n vier tot vijf maanden dicht. Op maandag 3 juli sluit de milieustraat en naar verwachting zal in november de nieuwe milieustraat open gaan.

U kunt uw afval tijdens de sluiting kwijt in Hoogeveen. De AREA milieustraat is – tijdens de openingstijden die normaliter gelden in Zuidwolde – geopend voor alle inwoners van gemeente De Wolden. De medewerkers van de milieustraat uit Zuidwolde zullen op de milieustraat van AREA aan het werk zijn om u daar te helpen.
U kunt buiten de reguliere openingstijden die gelden in Zuidwolde NIET terecht bij de milieustraat aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen.

Openingstijden AREA Milieustraat Hoogeveen voor inwoners van De Wolden

Woensdag: 13.00 tot 16.00 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 12.00 uur