Zondag 9 juli was het Faliebergbos in Zuidwolde het podium voor een drukbezocht theater- en muziekfestival. Stichting Theaterkuil Falieberg organiseerde in het kader van de Cultuurexplosie van gemeente de Wolden voor het eerst een eendaags festival, waar meer dan 1000 bezoekers op afkwamen. Op drie plekken in het bos waren optredens van muzikanten, theatergroepen, een dichteres, goochelaar en cabaretier te bezoeken. Ook op de routes tussen de podia kwamen de bezoekers theateracts en kunstenaars tegen.


De reacties op het festival waren overweldigend. Bezoekers, van jong tot oud, genoten zichtbaar van het gevarieerde aanbod, het ongedwongen karakter van het evenement in de sfeervolle omgeving van het bos en het water. Bij camping De Entekoele, die voor de catering zorgde, was het een gezellige drukte en genoten terrasbezoekers van de optredens die ernaast op de jeu-de-boulesbaan plaatsvonden.

Voorzitter van de organisatie, Henk Tissing, blikt zeer tevreden terug: ‘’Natuurlijk hoopten we op veel belangstelling, maar bezoekers in zulke groten getale hadden we eigenlijk niet verwacht. We hebben geweldige reacties ontvangen op de programmering en natuurlijk de setting. Ook de artiesten waren erg tevreden en vonden het publiek ook zo leuk. Met een enthousiaste club vrijwilligers en steun van plaatselijke ondernemers, gemeente De Wolden, het Rabobank Stimuleringsfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, hebben we een prachtig evenement neergezet.’’