Leerlingen verrassen zieke medescholier met bezoek aan politiebureau

Met loeiende sirene rijdt een politieauto het plein op van RSG Wolfsbos te Hoogeveen. Twee leerlingen van locatie Dikkenberg hebben een wel hele speciale verrassing voor hun medeleerling Max Wieland bedacht om hem af te leiden van het ziek-zijn.

Leerlingen geven om elkaar
Max Wieland is vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer even op school. In de zomer van 2016 kreeg hij de diagnose darmkanker. Na meerdere operaties en chemokuren gaat het nu gelukkig weer wat beter. Docent Bernard Ballast vertelt: “Medeleerlingen Samantha Santingh en Wouter Boij vonden dat er redenen genoeg waren om Max eens even flink te verrassen. Ze wisten dat hij dol is op alles wat met de politie te maken heeft en dat hij later ook politieagent wil worden. Ze kwamen zelf met dit idee en hebben alles ook helemaal zelf met de politie geregeld. Als docenten hebben we ze alle ruimte gegeven om dit prachtige initiatief tot uitvoering te brengen. Mooi om te zien dat leerlingen écht om elkaar geven, daar zijn we hier op school erg trots op.”

Middag om niet snel te vergeten
Samantha Santingh is best een beetje zenuwachtig, zegt ze eerlijk. “Nu gaat het dan eindelijk écht gebeuren! We zijn al heel lang bezig met de voorbereidingen en het was maar de vraag of Max vandaag genoeg opgeknapt is van de laatste operatie om door de politie “ontvoerd” te worden.” In de aula schrikt iedereen op als het geluid van de politiesirene steeds harder klinkt. Dan ineens komt er een agente binnen gelopen en vraagt wie Max is en of hij zin heeft om met haar mee te gaan voor een rondleiding op het politiebureau in Assen. Max straalt …. Compleet met politiejas en pet stapt hij samen met Samantha en Wouter in de politieauto voor een middag om niet snel te vergeten!