De gemeenteraad van De Wolden heeft tijdens de behandeling van de Kadernota het college van burgemeester en wethouders de opdracht meegeven om te onderzoeken of er draagvlak is om te komen tot de realisatie van een multifunctionele accommodatie en zo ja, in welke vorm en omvang.

Van sporthal naar multifunctionele accommodatie
De gemeenteraad kwam met de opdracht om onderzoek te doen naar een multifunctionele accommodatie, nadat het college een voorstel had gedaan voor renovatie van de verouderde Sporthal Mr N. Wessels Boer Hal en de gymzaal ernaast.

In het onderzoek dat de gemeente gaat uitvoeren worden naast de huidige gebruikers van de sporthal en gymzaal, ook met participanten van de naastgelegen Boerhoorn, tennishal en andere mogelijke toekomstige gebruikers gesproken over de mogelijkheden van een multifunctionele accommodatie. Er wordt onderzocht of, en op welke wijze er kan worden samengewerkt. Hierbij wordt ook de mogelijkheid tot realisatie van een intiem en sfeervol theater meegenomen.

Wethouder Jan van ’t Zand: “Ik ben blij met de opdracht van de gemeenteraad om in breder perspectief te bezien of de multifunctionaliteit kan worden vergroot. De eventuele bouw van een multifunctionele accommodatie in Zuidwolde waarin diverse partijen worden gehuisvest biedt voor alle partijen enorme kansen. Op het gebied van de exploitatie, beheer en duurzaamheid valt nog veel winst te behalen. Kortom een win-winsituatie voor alle mogelijke toekomstige gebruikers’’.

Volgend jaar, medio juni, wordt de uitkomst van het onderzoek aan de gemeenteraad gepresenteerd.