De stichting Boerderijen fietstocht “maar dan anders” uit Zuidwolde organiseert 2 augustus 2017 weer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie of thee. De kinderroute is 25 kilometer en leidt langs de roeivereniging De Compagnie waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden en beleving pad het Roekenbos waar de deelnemers van de fietstocht gratis gebruik van mogen maken.
Varkenshouderij ten Kate verzorgt een rondleiding en is dit keer opgenomen als stempelpost. Al met al een tocht voor de jeugd met veel leuke en actieve verrassingen.

De ± 40 km route voert ons dit jaar langs de boerderij van fam. Neutel en vervolgens via natuurgebied de Oude Keene waar een minibraderie zal worden georganiseerd. De route leidt u hierna naar een bijzondere bezienswaardigheid; de NAM zet de hekken open om gebruik te kunnen maken van een excursie op het terrein.
Tevens is ‘t Ende boerderij van het Drents landschap deze dag opengesteld . Ondernemingen waar men vaak aan voorbij gaat geven u nu de gelegenheid om een kijkje te nemen.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij de boerderij de Noaberhoeve.
Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen.
De prijs is € 3.50 voor kinderen tot 12 jaar en € 8.00 voor volwassenen.

Ook dit jaar kunt bij de start huurfietsen gebruiken, deze worden u aangeboden worden door Reiber Rijwielen te Dwingeloo, zodat niet de eigen fiets meegenomen hoeft te worden.
Deze fietsen dienen uiterlijk 28 juli gereserveerd te worden 0521-591326 of verhuur@reiber.nl.
Er zijn fietsen met versnellingen (€8,50), tandems(€18,00), e-bikes (elektrische fietsen, €20,00) en kinderfietsen (€6,00) te reserveren.