voor de MVO-Award Regio Zwolle
De MVO-Award Regio Zwolle wordt in 2017 wederom uitgereikt. Bedrijven die een echte voortrekkersrol of voorbeeldfunctie hebben op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komen in aanmerking.

Dit jaar waren er ruim 60 organisaties genomineerd voor de award. De bedrijven zijn onder meer getoetst op de aandacht voor circulariteit in de bedrijfsvoering en wijze waarop medewerkers worden betrokken bij de MVO-ambities van het bedrijf. Wethouder Jan ten Kate (economie & werk en duurzaamheid): “Het is ook goed om te zien dat Regio Zwolle voorbij de provinciale grenzen kijkt. Zo krijgen ook de ondernemers en organisaties uit onze gemeente, uit de kleine dorpen, een platform. MKB is tenslotte de motor van de economie.”

De zes halve finalisten zijn: Biohorma (Elburg), Coop Koetsier (Ruinerwold), Cycloon (Zwolle), Form International (Hattem), Houtwerk Hattem en Scania Production (Zwolle).

Wethouder Jan ten Kate: “Wij zijn ontzettend trots dat één van onze ondernemers een halve finalist is voor de MVO-Award.” Supermarkt Coop S. Koetsier & medewerkers is een betrokken organisatie die midden in de samenleving staat. Het maatschappelijk verantwoord ondernemer is volledig geïntegreerd in de winkel. Zo liggen er 430 zonnepanelen op het dak van de winkel, werkt de winkel met natuurvriendelijk en biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal en nemen ze werknemers aan die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Sietse Koetsier: “‘Samen maak je het verschil’ is het motto van de Coop, mijn vrouw stelt altijd net die vraag waarover ik niet heb nagedacht. Daarom zeg ik nu: ‘samen maken we het verschil’.”
De MVO-Award Regio Zwolle is een tweejaarlijks terugkerend event en beloont bedrijven in de regio Zwolle die een voortrekkersrol nemen in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).