Het college van B&W van De Wolden heeft besloten om het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ te herstellen. Het oorspronkelijk bronzen kunstwerk van kunstenaar Ruud van de Wint stond in Ruinerwold (op een terp bij de Wold Aa en de Koekanger Aa). In 2016 is het vernield en deels gestolen. Daarna is het restant preventief door de gemeente verwijderd.

Inwoners en bezoekers missen dit prominente kunstwerk. Het kunstwerk markeerde de ontmoetingsplaats van de twee stromen Wold Aa en de Koekanger Aa. En het was een gewaardeerde rust- en ontmoetingsplek voor fietsters en wandelaars, mede dankzij de bijzondere doorkijk richting de historische kerk Blijdenstein.

Het kunstwerk wordt op advies van de zoons en erfgenamen van kunstenaar Ruud van de Wint nu gemaakt van cortenstaal. Wethouder Mirjam Pauwels is blij met het herstel van het kunstwerk. “Voordeel van dit sterke materiaal is dat het niet/minder interessant is om te stelen. Het kunstwerk komt er qua vorm hetzelfde uit te zien, de kleur is wel anders door het gebruik van ander materiaal”.

De opbrengst van de kunstveiling die op zaterdag 25 november was georganiseerd in het kader van de Cultuurexplosie, komt ook ten goede aan het herstel van de Ontmoeting. ‘De Ontmoeting’ wordt in het voorjaar van 2018 teruggeplaatst op de oorspronkelijke plek.