Het eerste lustrum van de Midwinterhoorn Kuiertocht in Zuidwolde staat zondag 3 december op de agenda. Op deze eerste zondag van de Advent staan dit jaar weer tal van blaasgroepen klaar op de twee routes die gewandeld kunnen worden.

Op de standaardroute van ongeveer 9 kilometer staan de mannen van de Ekelbloazers en hun gast-blaasgroepen weer klaar, die de wandelaars proberen te imponeren met de oergeluiden van de midwinterhoorn. De route gaat deels door het dorp Zuidwolde en dan via het Faliebergbos naar het buurtschap Steenbergen. Voor de wandelaars die 9 kilometer iets teveel van het goede vinden, is er de mogelijkheid om een stukje af te snijden, zodat de route nog maar 5 kilometer lang is. Starten kan vanaf 11.00 tot uiterlijk 13.30 uur vanaf de kantine van korfbalvereniging ZKC ‘19 aan het Sportlaantje in Zuidwolde. Meer informatie: www.ekelbloazers.nl