Amnesty International houdt 9 december de jaarlijkse Schrijfmarathon. In de bibliotheek aan de Hoofdstraat kan bij de stand van Amnesty van 10.00 tot 12.00 uur geschreven worden. Amnesty staat die dag ook op de kerstmarkt in de Ontmoetingskerk. Daar kan een petitie worden getekend.


Met het schrijven van brieven kom je op voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Met een groetenkaart kun je de mensen die dit jaar centraal staan een hart onder de riem steken. Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Doordat zij op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten.

Wereldwijd worden ze steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld.