In ‘t Wheemhuus, de Ontmoetingskerk en Bibliotheek Zuidwolde

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus, de Ontmoetingskerk en Bibliotheek Zuidwolde bieden tijdens de Maand van de Spiritualiteit van 12 januari t/m 11 februari een gevarieerd activiteitenprogramma voor alle leeftijden. Van Tai Chi, workshops meditatie en energiepunten stimuleren met kinesiologie tot diverse lezingen en kinderyoga. Deelname aan de meeste activiteiten kost € 3 inclusief koffie of thee.


De landelijke Maand van de Spiritualiteit is er voor iedereen met interesse in spiritualiteit en zingeving in de breedste zin van het woord. Het initiatief draagt bij aan het zoeken naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en lichamelijk welzijn.

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus, de Ontmoetingskerk en Bibliotheek Zuidwolde doen mee om hun aanbod in spiritualiteit te promoten. ‘’Niet iedereen weet wat we op dit gebied te bieden hebben. En natuurlijk zou het leuk zijn als onze klanten en bezoekers eens bij elkaar binnenlopen en kennismaken.’’, aldus Miriam IJlenhave van ’t Wheemhuus. Rianne van der Zwan van de Ontmoetingskerk vertelt dat iedereen welkom is in de kerk. ‘’Wat veel mensen niet weten is dat in ons gebouw uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Deze maand kun je er onder andere terecht voor een lezing over hoe preek je in de 21e eeuw en vertelt iemand over IONA, een spirituele plek op een eiland aan de oostkust van Schotland.’’ In de Bibliotheek Zuidwolde zijn naast een lezing over zingeving en workshop mindfulness extra bijpassende boeken te leen. ‘’Als Bibliotheek willen we bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Daarbij kun je denken aan cursussen op digitaal gebied, en ook het aanbod tijdens de Maand van de Spiritualiteit past hier goed bij.’’, aldus Jeanet Drent.

De activiteiten die tussen 11 januari en 12 februari plaatsvinden zijn te vinden op de websites van de drie organisaties: www.deontmoetingskerk.nl, www.bibliotheekzuidwolde.nl en www.wheemhuus.nl. Via de laatstgenoemde website kunnen belangstellenden zich opgeven voor de activiteiten.