Vocalgroep Choral presenteert met ‘Etty’ een voorstelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboeken en brieven. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog.

Etty beschrijft een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die, onder zeer moeilijke omstandigheden, steeds meer in staat is het positieve te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze ziet zichzelf niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeuken op haar bestaan. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en vanuit jezelf de dingen te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Choral in haar programma vorm te geven.

Op 29-jarige leeftijd wordt Etty Hillesum in 1943 om het leven gebracht in het concentratiekamp Auschwitz. Deze voorstelling wordt uitgevoerd op de Holocaust Memorial Day 27 januari 2018. Aanvang 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149 te Zuidwolde Dr. De kosten bedragen € 7,50.
Info namens de plaatselijke werkgroep Kerk & Israël: Dicky Rentier ed-mail: dickyrentier@planet.nl