Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zal voor de derde opeenvolgende keer Jaap Wiechers lijsttrekker zijn voor ChristenUnie De Wolden. De tweede op de lijst is Tjerk Idsinga. Hij heeft het afgelopen jaar als eerste opvolger Jaap Wiechers ondersteund. Verder komt ChristenUnie De Wolden met een bijna geheel nieuwe lijst.

Mannen en vrouwen vanuit verschillende dorpen hebben zich beschikbaar gesteld. Met Rick Nijhuis en Rianka Bekendam heeft ChristenUnie De Wolden ook twee jongeren op de lijst staan. Jurrian Oosterbroek, voorzitter van ChristenUnie De Wolden, is erg tevreden met de samenstelling van de lijst. “De ervaring die Jaap meedraagt in de gemeenteraad is heel waardevol. Het is een man die hart voor De Wolden heeft.”

“Hart voor De Wolden” is het motto voor de verkiezingen van 2018. De ChristenUnie gelooft in een God die hart heeft voor mensen en voor de aarde. Dát inspireert om hart voor De Wolden te hebben! De ChristenUnie wil een gemeente De Wolden die ruimte biedt aan inwoners en dorpsgemeenschappen die maatschappelijk initiatief tonen. De ChristenUnie wil ook een De Wolden waarin men omziet naar elkaar. Een gemeente die leefbaar is en die dat blijft, ook voor onze (klein)kinderen.

De afgelopen jaren zijn er veel mensen geweest die prachtige initiatieven hebben ontplooid in de gemeente. “Je ziet dat juist deze mensen een groot hart hebben voor De Wolden. Deze ideeën ondersteunen wij van harte. Dit zijn de mensen die met de voeten in de modder staan”, aldus lijsttrekker Jaap Wiechers. De ChristenUnie is een partij voor alle mensen. De ChristenUnie wil iets doorgeven van het hart dat God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor De Wolden.