De GezondheidsVerzekering: ‘Een nieuwe manier van verzekeren!’

Op dit moment is ‘ziekzijn’ big-business, waarmee veel geld verdiend wordt door een aantal partijen, terwijl het toch juist veel meer zou moeten gaan om gezond zijn en -blijven. Hoe gaan wij met een ‘ziek’ zorgstelsel om? Op oude voet, met dezelfde fouten? Of pakken we de regie terug?

Vanuit een heldere visie op waar het misging en hoe het anders kan, is het GezondheidsCoöperatief Nederland en de GezondheidsVerzekering ontstaan. Kernwoorden voor de organisatie zijn: Gezondheid, Keuzevrijheid, Transparant en Solidair.

‘The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.’
(Quote van Dan Millman)

Vanuit deze houding is de GezondheidsVerzekering opgebouwd. Een gewone zorgverzekering die anders en vernieuwend is, maar wel binnen de wettelijke kaders (inclusief het basispakket). De opzet van de GezondheidsVerzekering biedt verzekerden de financiële zekerheid om eigen keuzes te maken voor hun gezondheid. De organisatie van de Gezondheidsverzekering is opgebouwd vanuit ‘vertrouwen’ waardoor er voor de arts, therapeut en/-of behandelaar de ruimte is om dat te doen waar hij of zij goed in is. De GezondheidsVerzekering biedt de mogelijkheid om de regie weer in eigen handen te nemen en geeft bijna volledige vrijheid in keuze. Wat jij belangrijk vindt, dat telt!

De GezondheidsVerzekering steunt financieel op drie poten:
1. de eigen GezondheidsRekening;
2. de verzekeringspremie (maandelijks);
3. de vereveningsbijdrage van de overheid.

Petra Hoetz is als info-deler betrokken bij de GezondheidsVerzekering en is door Praktijk Persum uitgenodigd om meer over dit vergevorderde initiatief te vertellen in ’t Wheemhuus te Zuidwolde (Dr.): Hoe is de GezondheidsVerzekering opgebouwd? Wat kan het voor jou als persoon, maar ook als arts, therapeut en/-of behandelaar betekenen? Gaat de Gezondheidsverzekering werkelijk starten vanaf 01-01-2019? Hoe kan ik me (nu al) aanmelden voor de GezondheidsVerzekering? Waarom zou ik nu al lid moeten worden van de GezondheidsCoörperatie?

De basis voor de GezondheidsVerzekering ligt inmiddels klaar en de tijd lijkt rijp om het daadwerkelijk te gaan doen. Met elkaar! Je bent van harte welkom om meer over dit mooi initiatief te weten te komen.

Datum + tijd: Donderdag 15 maart 2018, 20:00 uur – 22:00 uur
Locatie: ’t Wheemhuus, Burgemeester Tonckensstraat 4 te Zuidwolde
Kosten: € 5,–, inclusief thee, koffie en wat lekkers erbij.
Aanmelden: www.wheemhuus.nl of www.praktijkpersum.nl

Meer info over het GezondheidsCoöperatief Nederland en de GezondheidsVerzekering is te vinden op: www.gezondheidscooperatief.nl