De Boekenweek 2018 is van 10 tot en met 18 maart, het viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Van de diepste zielenroerselen in de menselijke natuur tot aan de kleinste stadsnatuur. Als Moeder Natuur is zij de oorsprong van het leven. We worden overweldigd door haar grootsheid of voelen ons geborgen in haar rust. We zetten haar naar de hand of strijden om haar behoud. ‘En toch is alles wat we doen natuur’, schreef Leo Vroman. Zijn dichtregel is motto bij het thema van de Boekenweek 2018.

Bibliotheek Zuidwolde – op woensdagavond 14 maart vertelt verhalenvertelster Jeanet Landman – in bibliotheek Zuidwolde: Verhalen voor Vermaak en andere Zinvolle Zaken – mooie, mysterieuze verhalen die je weer in verbinding brengen met de natuur, met de ordening in de kosmos en met jezelf. Geïnspireerd op volksverhalen uit het noorden van het land, de natuur, soms vermengd met historische feiten en met een vleugje humor. Aanvang 19.30 uur en het eindigt om 21.30 uur. Toegang € 3,00, inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden via info@bibliotheekzuidwolde.nl, tel 088 012 8291 of in de bibliotheek.