Vaderdag wordt familiedag door het Wortketelfestival
Het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” organiseert met medewerking van Ontmoetingscentrum de Boerhoorn in Zuidwolde op vaderdag (zondag 17 juni a.s.) het Wortketelfestival . Een festival gebaseerd op het Zuid-Duitse en Tiroler Frühshoppen. In die regio is het gebruikelijk dat men na de zondagse kerkdienst naar het dorpslein gaat om daar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig samen te komen.

Dit wordt ondersteund door de vrolijke klanken van de lokale dorpskapel. Voor een festival met dat gegeven als uitgangspunt is vaderdag de meest aangewezen dag. Nadat men thuis samen koffie heeft gedronken is het de bedoeling dat de hele familie naar de parkeerplaats van de Boerhoorn gaat om daar met vrienden en kennissen samen te komen om van een lekker glas speciaalbier, wijn of frisdrank te genieten en een hapje te nuttigen. Bij slecht weer vindt het festival binnen plaats.

Speciaalbierfestival
Eén van de onderdelen van dit festival is een kleinschalig bierfestival. Vier ambachtelijke regionale bierbrouwerijen (de Jonge Beer uit Hoogeveen, M-Bier uit Veendam, de Mop van Dalfsen uit Dalfsen en de Veteraan uit Emmen) en MITRA-Zuidwolde zullen samen zo’n 30 speciaalbieren tappen/schenken. MITRA-Zuidwolde tapt/schenkt de buitenlandse bieren. De brouwers van de Jonge Beer, M-bier en de Mop van Dalfsen zijn leden van de Wortketel en zijn van hobbymatig brouwen doorgegroeid naar commercieel brouwen. Alle brouwers tappen/schenken hun eigen bieren en beantwoorden graag uw vragen.

Frühshoppen
De Boerhoorn zal tijdens dit festival de wijnen en frisdranken schenken. Daarnaast zorgt zij ook voor de inwendige mens met een barbecue en diverse snacks.

Live-muziek
Uiteraard is er ook muziek aanwezig op dit festival. Het duo Lobke en Frank (bij vele Zuidwoldigers wel bekend) zal het festival muzikaal ondersteunen met akoestische muziek en zang. Met hun enthousiasme zullen zij de sfeer verhogen.

Springkussen en schminken
Ook de jeugd wordt niet vergeten. Voor hen staat er een springkussen en is het mogelijk om zich te laten schminken.

Thema “Vaderdag wordt Familiedag”
Het thema “Vaderdag wordt familiedag” wordt met het aanbod helemaal waargemaakt. Een gezellige dag waar de hele familie zich goed kan vermaken en ook moeder een vrije dag kan hebben. Ze hoeft niet te koken. De barbecue en de snacks kunnen daar voor zorgen.

Verdere informatie
De entree voor het festival is € 5,00 p/p voor volwassenen. Dat is incl. € 2,– statiegeld voor het festivalproefglas en een formatieblad. Wortketel festivalmunten kosten € 1,75 p/st. of 6 voor € 10,00
Alle consumpties kunnen uitsluitend worden betaald met de Wortketel festivalmunten
Het festival begint om 12 uur en eindigt om 17 uur.
Locatie: Ontmoetingscentrum “de Boerhoorn, Oosterweg 14 te Zuidwolde