Ook dit jaar rijden tijdens Kar Ga Door Zuidwolde vele oldtimers, pruttelende tractoren, prachtige, oude handkarren, fietsen en klassieke aanspanningen door de straten van Zuidwolde. Het historische voertuigenfestijn vindt plaats op zaterdag 14 juli. De aanmelding voor deelnemers met voertuigen, maar ook voor de markt en oude ambachten is gestart.Via de website hebben de eerste deelnemers zich aangemeld. Voor de markt zijn dit inmiddels al tientallen ondernemers. Voorzitter Rutger Wemmenhove: ‘’We kunnen meer standhouders gebruiken. We staan bekend om de gevarieerde en vooral gezellige markt. We kijken dus ook naar verschillende soorten producten en oude ambachten.’’ Voor de voertuigen loopt het nog niet zo hard, maar Wemmenhove maakt zich daar helemaal niet druk over. ‘’Bij oldtimerliefhebbers moet je geduld hebben. Ze houden ons programma in de gaten en op een gegeven moment stromen de aanmeldingen binnen.’’

Koetsentocht populair
Ook voor klassieke aanspanningen is er dit jaar weer plek. ‘’In de afgelopen jaren is de Kar Ga Door koetsentocht voor een paardenliefhebbers een populair evenement geworden dat dankzij de promotie door De Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij goed bezocht wordt. We zetten een mooie klassementsrit rondom Zuidwolde uit. In de middag sluiten de paarden met aanspanningen aan op de handkarrenoptocht door het centrum. Dat wordt weer een geweldig plaatje waar altijd veel bezoekers van genieten.’’ Het programma van het evenement is al te vinden op de website www.kargadoorzuidwolde.nl. De exacte routes volgen nog.

Nu aanmelden
Wie mee wil doen met een oud voertuig, rijtuig, een oude ambacht of met een kraam op de markt, kan zich aanmelden via de website www.kargadoorzuidwolde.nl. Dat geldt ook voor vrijwilligers en voor bedrijven die het historische evenement financieel willen ondersteunen.