De stichting Boerderijen fietstocht “maar dan anders” uit Zuidwolde organiseert op 1 augustus 2018 voor de 5de keer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie,thee of ranja.

De kinderroute is 25 kilometer en leidt langs de biologische varkenshouderij Boerrigter waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden en het belevingsbos Kerkenveld waar de deelnemers van de fietstocht gebruik van mogen maken.
Op de camping Nieuw Moscou worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder pony rijden.
Verder zullen we een bezoek brengen aan de Alke en aan kwekerij Bakker, deze heeft eveneens een leuke activiteit voor u in petto.
Al met al een tocht voor de jeugd met veel leuke en actieve verrassingen.

De ± 43 km. lange route voert ons dit jaar langs de kerk van Hollandscheveld waar vrijwilligers iets over zullen vertellen. Daarna brengt de route ons naar camping Nieuw Moscou met een kleine braderie, tevens kan de lunch hier worden genuttigd. Vervolgens gaat de tocht hierna naar een bijzondere bezienswaardigheid; het dorp Nieuwlande waar u uitgebreid op de hoogte wordt gebracht van de functie in het verzet en voor de onderduikers in de oorlog.
Voor deelnemers aan de boerderijenfietstocht is de entree van het museum gratis.
Ook deze route geeft een de mogelijkheid bij de biologische varkenshouderij Boerrigter een kijkje te nemen.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij camping Nieuw Moscou
Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen.
De prijs is € 4.00 voor kinderen tot 12 jaar en € 8.00 voor volwassenen.

Ook dit jaar kunt bij de start huurfietsen gebruiken, deze worden u aangeboden worden door van der Laan fietsen uit Zuidwolde, de fiets zal na reservering voor u klaar staan aan de start en daar kunt u ze ook achterlaten na de tocht.
Deze fietsen dienen uiterlijk 28 juli gereserveerd te worden via 0528-371 243 of info@vanderlaantweewielers.nl
Er zijn fietsen met versnellingen (€10,00) en e-bikes (elektrische fietsen, €20,00) te reserveren.