Op zaterdag 14 juli vindt in Zuidwolde het historische voertuigenevenement Kar Ga Door plaats. Bezoekers kunnen genieten van een bijzondere collectie met de hand voortgetrokken of getrapte handkarren, paardenrijtuigen, klassieke auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsen en kinderwagens.

De voertuigen zijn te zien in het centrum en maken ook een rondrit in de nabije omgeving. Van 10.00 tot 17.00 uur is er een waren- en oude ambachtenmarkt in de Hoofdstraat en valt er op het Kerkplein volop te genieten van Oudhollandse lekkernijen, oude ambachten en muziek. In het Groene Hart staan een groot deel van de dag vele tractoren en andere oldtimers opgesteld. De toegang is gratis.

Een publiekstrekker is het defilé van zo’n 25 handkarren uit museum De Wemme, een bijzondere collectie kinderwagens en klassieke rijtuigen die vanaf ongeveer 14.45 uur voor het gemeentehuis langskomen. De optocht komt ook bij het Tonckenshuys en de Zantingehof langs.
Voor de kinderen is er vertier met onder andere een springkussen, draaimolen en knutselkraam. Kar Ga Door wordt afgesloten met gezellige muziek van Jan van de Beld.

Programma 14 juli
10.00 uur: Opening van Kar Ga Door door burgemeester Roger de Groot
Auto’s, tractoren en brommers: voor bezichtiging opgesteld in het Groene Hart. Handharren: voor het gemeentehuis. Paardenrijtuigen: tegenover museum De Wemme.
10.00 – 17.00 uur: Markt inclusief oude ambachtenmarkt op het Kerkplein en in de Hoofdstraat.
10.00 – 17.00 uur: Mondharmonicagroep Alie Tuin bij Petite Mangerie
10.00 – 13.00 uur: Doedelzakspelers in de Hoofdstraat
10.30 – 12.45 uur: Koetsentocht, voorafgegaan door jurering van paardenrijtuigen bij museum De Wemme
11.00 – 13.00 uur: Rondrit brommers en tractoren
13.00 – 15.30 uur: Rondrit oude auto’s, vrachtwagens en paardenrijtuigen
13.00 – 16.00 uur: Marching- & Showband Jubal Vechtdal in de Hoofdstraat
14.15 – 15.30 uur: Optocht handkarren, fietsen en rijtuigen met vanaf ca. 14.45 uur defilé bij het gemeentehuis.
vanaf 17.00 uur: Afsluiting met muziek van Jan van de Beld op het Kerkplein

Routes
Voor de beschrijving van de routes van de auto’s, tractoren en brommers, de paardenrijtuigen, handkarren en kinderwagens, kijk op de website www.kargadoorzuidwolde.nl. De routes staan ook vermeld in het programmaboekje dat huis-aan-huis bezorgd wordt en op de dag zelf verkrijgbaar is bij Henk Dekker Mode en Petite Mangerie.