Voorlezen, dat is niet alleen iets voor kinderen. Ook volwassenen hebben er baat bij. Door in groepsverband verhalen en gedichten te lezen, zegt 74% zich beter te voelen en 81% zich beter te kunnen ontspannen. Daarom biedt Bibliotheek Zuidwolde sinds kort SamenLezen aan. Een driewekelijkse bijeenkomst voor inwoners van Zuidwolde en omgeving.

Samen lezen voor iedereen
In een kleine groep wordt gedurende een uur hardop een aantal mooie teksten voorgelezen: een bijzonder kort verhaal, een grappig gedicht, een pakkende passage uit een roman. Janneke Haar, de leesbegeleider, gaat vervolgens in gesprek met de deelnemers over wat de tekst met hen doet. Wat vinden ze van de tekst? Herkennen ze er iets in? Wat doet de tekst met hen? Vinden ze het mooi of juist niet?

Waarom meedoen?
Samen lezen bevordert het leesplezier, je ontmoet mensen met dezelfde interesse en je kunt met elkaar ervaringen en gedachten uitwisselen over wat de voorgelezen tekst bij je oproept.

Gratis deelnemen en aanmelden
De SamenLeesgroep in Bibliotheek Zuidwolde start op woensdag 26 september om 11.00 uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden in Bibliotheek Zuidwolde via 088-0128290 of info@bibliotheekzuidwolde.nl. De bijeenkomst duur 1 uur en wordt driewekelijks georganiseerd.