De Meule van Wassens in Zuidwolde was zaterdag 8 september voor het eerst open voor publiek. Tijdens de Open Monumentendag kwamen ruim 160 mensen een kijkje nemen in de molen die dit voorjaar is aangekocht door stichting De Meule van Wassens.

De hele dag kwamen mensen langs om de molen eens van binnen te bekijken. Ook brachten diverse bezoekers hun stem uit voor de molen die genomineerd is voor de landelijke BankGiro Loterij Molenprijs. Bestuursleden van de stichting vertelden over het monument dat ze, zodra er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn, willen restaureren zodat de molen weer dienst kan gaan doen als graanmolen. Bezoekers kwamen zelf ook met mooie verhalen en foto’s over hun band met de molen, soms van generaties terug. Er is nog veel betrokkenheid, niet alleen bij de oudere generatie. Dat bleek uit de vele stemmen die werden uitgebracht, ook bij vrijwilligers die vrijdag en zaterdag bij Jumbo Termeulen en Plus van Tongeren stonden.
Voor meer informatie over de historie en de mogelijkheden tot stemmen en doneren voor de Meule van Wassens: www.demeulevanwassens.nl
foto: Karin Boer