In het centrum van Zuidwolde wordt op zondag 7 oktober de 15e Bikkelloop gehouden. Het parcours van de Bikkelloop staat bekend als een snel parcours en de wedstrijd heeft hierdoor een grote aantrekkingskracht voor atleten uit alle windstreken.

De Bikkelloop is echter niet alleen bedoeld voor snelle atleten, maar ook voor de atleten die voor een mooie gezellige loop gaan. De start en finish zijn allebei aan de Steenbergerweg/Meppelerweg.

Er wordt om 12.00 uur gestart met de Bambinoloop voor de jongste jeugd tot en met 6 jaar. Daarna gaat de oudere jeugd van start en om 13.00 uur starten de G-lopers. Dit betreft atleten met een beperking. De jeugd ontvangt een mooie herinnering bij de finish.

Volwassenen
Om 13.45 uur gaat de 5.000 meter van start en om 15.00 uur de 10 kilometer voor dames, waarna zo’n 4 minuten later de heren van start gaan op de 10 kilometer. Er is dus net als voorgaande jaren ook een wedstrijd tussen de heren en de dames, waarbij voor de overall winnaar of winnares een mooie premie te verdienen is. Dit jaar ondersteunen de Harmony Singers uit Hoogeveen de hardlopers met de nodig muzikale klanken.

Je kunt je voorinschrijven via www.inschrijven.nl en op de dag van de wedstrijd tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Voor nadere info: www.bikkelloop.nl of via lamko@runnersworldhoogeveen.nl.