De 6e Midwinterhoorn Kuiertocht komt er weer aan en wel op 2 december 2018, de eerste zondag van de Advent. Gaat het weer zo’n succes worden als de vorige 5 afleveringen? Natuurlijk wel. Ongeacht het weer is dit een van de mooiste evenementen waarin je kan genieten van het mooie Zuidwolde en de omliggende buurtschappen.

Dit jaar gaan we starten vanuit de Sportkantine van de sporthal en zal de route voor een groot deel ten zuiden van Zuidwolde lopen. We komen o.a. over de Ekelenberg, de Krententerp en bij Museum de Wemme. Zo zien we Zuidwolde ook eens van de andere kant. De 15 km route komt zelfs tot in het buurtschap Bazuin. Mooi weer of een beetje vrieskou of zelfs iets te vochtige omstandigheden heeft in voorgaande jaren de enthousiaste wandelaars niet tegen gehouden volop te genieten van de oergeluiden van de midwinterhoorns. De gezelligheid rond de vuurkorven en de warmte van de op de route gelegen rustpunten. Voor jong en oud een heerlijke kans om ook in december lekker buiten te vertoeven. Het succes van de Midwinterhoorn Kuiertocht is mede afhankelijk van de deelnemende blaasgroepen die onderweg op de verschillende blaaspunten enthousiast de lopers hun kunnen tonen.

De volgende blaasgroepen zijn wederom aanwezig langs de route: – Midwinterhoornbloasgroep Dals’n (Dalfsen) – Moorbloazers uit Nieuw Schoonebeek – Vanekerblazers uit Enschede – Scharrebloazers uit Westerbork – Midwinterhoorn Blazers Hardenberg e.o. – Giezelbaargbloazers uit Veele – De Riesteblaozers uit De Wijk – De Beeklustbloazers uit Almelo – Midwinterhoorngroep Twenterand uit Den Ham – Westbroekblazers uit Westenholte / ‘s Heerenbroek – Midwinterhoornblaasgroep Weerselo – De Dijkbloazers uit Lunteren – Janny en Kor Pals van de blaasgroep uit Vledder.

We proberen naast de midwinterhoorns andere interessante aktiviteiten te tonen. Wat u moet weten: – Er zijn wandelroutes van ± 9 km (standaard), ± 5 km geschikt voor kinderen en voor de echte wandelaars ± 15 km – Starten kan tussen 11.00 tot 13.30 uur vanaf de Sporthal, Zuider Esweg 1, 7921 JC te Zuidwolde – Kosten 4 euro pp. en dat is inclusief gratis consumptie bij één van de horecagelegenheden op de route – Kinderen tot 12 jaar gratis – U krijgt gratis een boekje met aanvullende informatie over de route, de historie, de Ekelbloazers en de midwinterhoorns