In De Wolden zijn er (nog) steeds kinderen die opgroeien in een gezin waarin de financiële situatie niet altijd makkelijk is. Dit kan voor ouders en kinderen zorgen voor stress maar ook voor schaamte en een stuk onbegrip van de omgeving. Gelukkig is er al veel geregeld om deze gezinnen te ondersteunen. Maar dit is vaak op materieel vlak.

Vanaf januari 2019 is er vanuit Welzijn De Wolden een nieuw project gestart, genaamd Break. Met dit project willen wij kinderen uit deze gezinnen helpen een stukje extra te kunnen ontspannen. Samen met andere kinderen zorgen we voor een gezellige dag, een leuk uitje, even vergeten wat er thuis allemaal speelt. Mee kunnen praten op het schoolplein over die ene nieuwe attractie, een keer naar een voetbalwedstrijd, een beautydag maar ook gewoon even een Break en dubbel genieten van een vrije middag.

Het programma maken we op basis van de wensen van de kinderen en zoveel mogelijk passend maken bij de leeftijdsgroep. Daarom organiseren we niet voor één groep activiteiten, maar kijken we naar wat past bij welke leeftijd. Je hoeft dus niet als 16-jarige mee naar een kinderfilm of naar Plopsaland, en als 8-jarig meisje hoef je niet per se naar een beautydag als je liever naar een voetbalwedstrijd gaat.

Ben je in de leeftijd van 6 tot en met 21 jaar en herken je je in dit verhaal? Stuur ons, Aïsha en/of Dieuwertje, een berichtje via de site www.welzijndewolden.nl, via facebook: buurtwerker Dieuwertje of bel ons via 0528-37 86 86.