Vanmiddag was het een treffen in de sporthal De Buddingehof tussen de nummer 2, Kios, en de rode lantaarndrager, Apollo. Het was al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat er voor de ploeg uit Heerhugowaard niet veel te behalen viel.

Trainer/coach Christian Lucas had zijn ploeg op scherp gesteld en dat resulteerde in een 3-0, 6-2 en 13-6 voorsprong na 18 minuten. Het verschil was duidelijk in score, maar ook in tempo. Kios gaf Apollo weinig ruimte en aanvallend kon het veel kansen nemen door sterke rebounds. De ruststand loog er dan ook niet om: 18-8.

De tweede helft hetzelfde beeld. Kios domineerde en Apollo trachtte nog van alles om het tij enigszins te keken. Met 24-11, 33-14 en 35-15 behield Kios de druk op Apollo. Kon de 40 doelpunten grens bereikt worden? In het laatst kreeg de Ensing equipe nog wat kansen, maar bleef het steken op 39-20. Dit was tevens de eindstand.

Scores: Jurgen Lucas en Janneke de Lange beide 7x, Martijn Ziel 6x, Daniek vd Wal 5x, Ramon Karsten, Marlissa Noord en Janita Zantinge allen 4, Luco Zantinge 2x