Afgelopen donderdag zijn bij Lexis notarissen in Zuidwolde de stukken getekend voor oprichting van de stichting De Hooge Hoed! Het stichtingsbestuur, onder voorzitterschap van Sjoerd Reinstra heeft met notaris Lichtendonk de Hooge Hoed formeel opgericht. Na ruim een jaar aan voorbereiding met een eerste groep vrijwilligers, organisaties en inwoners van de Wolden en de gemeente, is de stichting De Hooge Hoed nu een feit.

De Hooge Hoed is een initiatief door en voor bewoners en wordt een plek waar mensen aan de slag kunnen met allerlei creatieve, ambachtelijke en kunstzinnige activiteiten. Bedoeling is dat De Hooge Hoed er voor iedereen is, en zal beschikken over verschillende ruimtes, gereedschappen en apparatuur om hout, metaal, steen, leer, glas en andere materialen te (leren) bewerken. Ook aan jongeren die meer met techniek willen kan de Hooge Hoed een plek bieden.

De Hooge Hoed wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar jong en oud zich welkom voelt voor een kop koffie en/of zijn creativiteit kwijt kan samen met anderen in een inspirerende omgeving.
En gaat in de loop van 2019 van start.