In Ruinerwold houdt een groep enthousiaste vrijwilligers zich onder de naam, Fruitboombrigade Dr. Larijweg, bezig met het snoeien van (hoogstam)fruitbomen. De groep bestaat uit c.a.tien enthousiaste vrijwilligers die in de winter en een deel van de zomer op pad gaan om fruitbomen te snoeien. Ze richten zich vooral op fruitbomen op particuliere erven.

Het doel van de brigade is dan ook om bestaande hoogstamfruitbomen op de erven aan de Dr.Larijweg in stand te houden en ondersteuning te beiden aan particulieren bij de snoei en aanplant van fruitbomen. Goed onderhoud van de bomen betekend veel fruit. Ook andere inwoners van Ruinerwold met fruitbomen op het erf kunnen gebruik maken van de ondersteuning. Er word een kleine onkostenvergoeding gevraag door de brigade voor de ondersteuning. Landschapsbeheer Drenthe faciliteert de activiteiten van de brigade o.a. door het beschikbaar stellen van gereedschap en het aanbieden van fruitboomsnoeicursussen.

Er is ook een mogelijkheid om via de brigade, tegen een gereduceerd tarief, fruitbomen aan te schaffen. Wij kunnen daar in bemiddelen en advies geven. Dit dient u dan wel binnenkort te doen via het onderstaand mail adres Het is zolang de voorraad strekt

Heeft u interesse in fruitbomensnoei en lijkt het u leuk om eens kennis te maken met de brigade. Of heeft u vragen over fruitbomen , het snoeien van de fruitbomen , of onderhoud daarvan op uw erf dan kunt contact op nemen met ons via onderstaand adres of op 0634855660
snoeibrigade@gmail.com