De belangstelling was vanmiddag om 13.00 uur groot bij de opening van het nieuwe onderkomen van Kringloop De Wolden aan de Westerweiden in Ruinerwold. Op 24 april 2018 werd het startschot gegeven, en sindsdien is er met man en macht gewerkt om de streefdatum 1 februari te halen.

Burgemeester Roger de Groot was aanwezig om samen met coördinator Gerrit Brink de openingshandeling te verrichten. Een kleine consternatie was toen bleek dat de toegangsdeur nog op slot zat. Gelukkig bleek vrijwilliger Johannes de Kleine nog een sleutel op zak te hebben. Waarna de opening officieel van start kon gaan. En de bezoekers met eigen ogen konden zien hoe ruim van opzet de nieuwe winkel is. In samenwerking met de Gemeente kon er in 9 maanden tijd een prachtig nieuwe locatie gerealiseerd worden. ‘We zijn voortvarend te werk gegaan. Alle inkopen hebben we gedaan bij de Ruinerwoldse middenstand. Echter zonder de hulp van de meer dan honderd vrijwilligers was het niet gelukt. Zij verdienen een groot compliment. En natuurlijk ging het niet altijd zonder slag of stoot. Zonder dwarsliggers krijg je geen recht spoor , en zonder wrijving krijg je geen glans’. Aldus een trotse Brink.

Na tien succesvolle jaren aan de Hoge Akkers nummer staat er een gloednieuw bedrijfspand. Een pand dat toekomstbestendig en duurzaam is. Voor de klanten bleek het een schot in de roos, want de eerste verkopen werden gelijk al gedaan. Muziekvereniging de Bergklanken was uiteraard aanwezig om de opening muzikaal aanwezig. Het huisorkest van kringloop De Wolden stond destijds met een rommelmarkt aan de basis van de huidige kringloopwinkel.