Op zaterdag 30 maart hield muziekvereniging Woudklank in Brede School Het Groene Hart in Zuidwolde een Open Podiumdag. Onder belangstelling van veel publiek brachten 47 leden in allerlei leeftijden, van beginnend tot gevorderd, solo of in een ensemble een muziekstuk ten gehore. Het belangrijkste doel van deze jaarlijkse talentendag is met name jongere leden te stimuleren en motiveren muziek te blijven maken. foto: Jan Slot

Alle deelnemers kregen een beoordeling van hun optreden door vakkundig jurylid Johan Gerkes. Aan het einde van de middag vond de prijsuitreiking plaats waarbij per categorie de winnaar met een beker naar huis ging. De prijswinnaars van het Open Podium 2019 zijn:
Opleidingsorkest:
1. Inge Zantingh
2. Koen Streutker
3. Xandra Streutker

Harmonieorkest:
1. Marije Vos
2. Koos Schaafsma
3. Justin Berends

Ensemble:
1. Klarinetensemble (op klarinet: Marjon Brouwer, Mirjam Otten, Jorien Meuleman,
Wendy Nieuwenhuis, op drums Pieter Bas Vroegindeweij en op contrabas Michael Costello)
2. Ina van Arragon en Saskia Streutker
3. Koos Schaafsma en Saskia Streutker

Slagwerk:
1. Koen Zijlstra
2. Franck van Arragon