Een week na het gelijke spel in Sleen, speelde Ruinerwold zondagmiddag thuis tegen Weerdinge. De Emmenaren veegden anderhalve maand geleden nog de vloer aan met Ruinerwold, toen het 4-1 werd. Dat wilde Ruinerwold in ieder geval niet weer laten gebeuren.

De eerst helft was het voetballend niet echt genieten geblazen. Gelukkig was het schitterend weer, wat het nodige goedmaakte. Ruinerwold creëerde één grote kans, maar Kevin Loof schoot van dichtbij op de paal. Ook Weerdinge kreeg enkele prima mogelijkheden, maar de van een handbreuk herstelde Knol stond zijn mannetje. Beide ploegen gingen zonder doelpunten aan de thee.

In de tweede helft kreeg Ruinerwold de ietwat betere kansen. Voetballend ontliepen beide teams elkaar weinig, want ‘lange halen, snel thuis’ zegevierde. Ruinerwold hoopte dat de bal een keer goed zou vallen en De Bruin kreeg een kwartier voor tijd zowaar de kans om de score te openen. Van dichtbij schoot hij op doelman Lubbers.

Doordat Weerdinge haar topscorer Brinks niet in stelling wist te brengen en Ruinerwold aanvallend moeite had om gevaarlijk te worden, bleek een gelijkspel onafwendbaar. Na 93 minuten voetballen moesten beide ploegen dan ook genoegen nemen met een punt. Voor Ruinerwold geen slechte uitslag, want de vier concurrenten verloren allen. Tegelijkertijd was het ook een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, wat helaas nog niet echt lukt.

Aankomende zondag reist Ruinerwold af naar Coevorden, om tegen Raptim te spelen. De Coevordenaren degradeerden vorig seizoen, evenals Ruinerwold, naar de derde klasse. Raptim draait dit seizoen prima, gezien de vierde plek op de ranglijst.