Tijdens de Nationale Molendag op 11 mei is de molen in Zuidwolde te bezoeken. De korenmolen in het hartje van Zuidwolde wordt momenteel gerestaureerd. Stichting De Meule van Wassens doet mee om mensen te laten zien wat er aan werkzaamheden gaande is en wat de plannen na de oplevering zijn. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de molen gratis te bezichtigen.

Vanaf eind 2018 zijn molenspecialisten in opdracht van Stichting De Meule van Wassens bezig om de molen op te knappen. Vrijwel alle onderdelen van de kap en romp inclusief een deel van het binnenwerk worden hersteld of vernieuwd. Eind van dit jaar moet de molen weer draaien.
Acties voor het behoud
Het stichtingsbestuur onderzoekt of de molen als zogenaamde ‘zorgmolen’ kan gaan functioneren. De molen krijgt dan naast de maalfunctie van graan, ook een functie als verkooppunt van meel en andere streekproducten. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, kunnen er dan onder begeleiding werken. Om de benodigde voorzieningen, waaronder werk- en sanitaire ruimtes, te kunnen realiseren en de molen te kunnen onderhouden, zijn financiële middelen nodig. De stichting bereidt daarom acties voor om donateurs te werven. Tijdens de Nationale Molendag kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Daarnaast is de speciale Meule van Wassens-boodschappentas, geïntroduceerd door Jumbo Termeulen, te koop. De gehele opbrengst hiervan gaat naar de stichting.

Voor meer informatie over de molen, de restauratie en manieren om te steunen: www.demeulevanwassens.nl