Boekenzoeker Stella Leenders is na de zomervakantie iedere donderdagmiddag aanwezig in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 110 in Zuidwolde. De Boekenzoeker helpt kinderen, jongeren en (groot)ouders bij het vinden van geschikte boeken.

Met het oog op de duidelijkheid en de continuïteit is besloten om de Boekenzoeker iedere week op een vaste dag aanwezig te laten zijn. Dit wordt de donderdag van 14.15 tot 16.15 uur, zodat het mooi aansluit op de schooltijden van de scholen in het dorp. Tijdens de schoolvakanties is de Boekenzoeker er niet.
‘De reacties op de Boekenzoeker zijn zonder uitzondering positief. Ouders en grootouders willen graag voorlezen, maar weten niet altijd welke boeken de kinderen leuk vinden. En kinderen die zelf naar de bibliotheek komen worden soms overweldigd door het enorme aanbod. Ik informeer eerst naar de interesses van het kind en dan gaan we samen op zoek’, aldus Leenders.
Met het oog op de zomervakantie is de Boekenzoeker woensdag 10 juli een extra keer aanwezig in Bibliotheek Zuidwolde van 14.15 tot 16.15 uur. Bibliotheekleden zijn van harte welkom om een stapel mooie vakantieboeken uit te zoeken. Voor kinderen tot 19 jaar is een bibliotheekpas gratis. Volg de Boekenzoeker op Facebook en Instagram!