Op zondag 16 juni organiseert Natuurvereniging Zuidwolde een zomerwandeling in het natuurgebied rondom Drogteropslagen, het gebied waar de Reest ontspringt. Gezamenlijk vertrek om 13.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. Start van de wandeling is om 13.15 uur bij het dorpshuis, Drogteropslagen 42. Ca. 2 uur later staat er bij terugkomst koffie en thee klaar.

Harald de Graaff van stichting Het Drentse Landschap leidt de excursie en kan veel over het nieuwe natuurgebied vertellen. Het gebied bestaat bijna 2 jaar en maakt onderdeel uit van Natuur Netwerk Nederland. Veel dieren maken er al gebruik zoals ree├źn, hazen, vossen maar ook voor insecten wordt het gebied steeds aantrekkelijker. De elzen worden steeds groter en moeten een elzen broekbos vormen zoals vroeger. In de afgegraven laagtes komen veel vogels voor, vooral in het rustgebied zoals o.a.: watersnip, grutto, wulp, kievit, graspieper, knobbelzwaan, grote zilverreiger, lepelaar en blauwe kiekendief, torenvalk en buizend.

Iedereen kan kosteloos meedoen aan de excursie. Stevige schoenen worden aangeraden. Opgave vooraf is niet nodig. foto: Carl Maurits