Het centrum van Zuidwolde was zaterdag 13 juli de setting van een dag vol nostalgie met honderden oude voertuigen. Dat waren auto’s, tractoren, brommers, klassieke rijtuigen, maar ook fietsen, wandelwagens en zoals elk jaar een collecte handkarren van Streek- en handkarrenmuseum De Wemme, bestuurd door in stijl geklede ondernemers en vrijwilligers. Ook op de markt met onder andere demonstraties van oude ambachten was het de hele dag gezellig druk. foto: Jaap Slot

Rutger Wemmenhove, voorzitter van stichting Kar-Ga-Door Zuidwolde, blikt heel tevreden terug: ‘’Met zoveel publiek en enthousiaste deelnemers mogen we het weer een succesvol evenement noemen.’’ Zo’n 200 oldtimers, 20 rijtuigen en daarnaast nog vele deelnemers aan de optocht met de handkarren, fietsers, kinderwagens en lopers deden mee. ‘’Dit jaar werd er voor het gemeentehuis door de historische vereniging uit Dwingeloo een Drentse boerenbruiloft gepresenteerd, waarna de bruilofsstoet op een kar met paarden meereed in de optocht. Je ziet dat er voor de nieuwe onderdelen dan weer extra veel belangstelling is. Zo proberen we elk jaar weer iets verrassends toe te voegen.’’
De liefhebbers kunnen het vast noteren: volgend jaar is Kar Ga Door op zaterdag 11 juli.