Het Huiskamerfestival heeft de Culturele Prijs 2019 gewonnen. Uithanden van raadslid Albert Haar ontvingen Leonoor Colenbrander en Aïsha Slot de bijbehorende cheque van € 2.500,-. De uitreiking gebeurde na de presentatie van de Agenda Cultuur in De Wolden, voorafgaande aan het Smaakmakers Festival.

Dit jaar werd de prijs toegekend door een publieksjury. De aanwezigen bij de presentatie van de Agenda Cultuur in De Wolden konden uit 10 genomineerden kiezen onder andere de tijdelijke kunstexpositie Art-to-Go in Ruinen, het Smaakmakers Festival en de Oldtimerdag in Ruinerwold. De meeste stemmen gingen dus naar het Huiskamerfestival in Zuidwolde.

Huiskamerfestival
Het Huiskamerfestival werd vorig jaar in november voor het eerst georganiseerd in Zuidwolde. Muziekliefhebbers konden die middag reizen van huiskamer naar huiskamer om samen naar muzikaal talent te luisteren. In totaal waren in 15 huiskamers, 1 ontmoetingsruimte en 1 supermarkt (mét ingerichte huiskamer!) verschillende bandjes, singer songwriters en jonge muzikale talenten te horen. Het werd een groot succes met enorm veel enthousiast publiek. Daarom wordt dit jaar een tweede editie op zondag 17 november.

Culturele prijs
De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten jaarlijks een Culturele Prijs De Wolden uit te reiken om culturele uitingen, van welke aard en vorm dan ook, te stimuleren. Cultuur is immers van belang voor de leefbaarheid van onze gemeente. De prijs moet een blijvende stimulans zijn voor de vele actieve inwoners, verenigingen en organisaties die cultuur in De Wolden vormgeven. De prijs wordt, na nominaties uit de samenleving, het ene jaar toegekend door een vakjury en het andere jaar door een publieksjury. Vorig jaar heeft de vakjury de prijs toegekend aan De Heidevlinder.