Hilda Mulder (VVD) is door de fractie voorgedragen als opvolger van wethouder Mirjam Pauwels. Hilda Mulder (41) zat van 2010 tot 2018 in de gemeenteraad voor VVD. Ze woont in Koekange en werkt als projectleider bij het Recreatieschap Drenthe.

Marcel Hulst, fractievoorzitter VVD: “Hilda is al jarenlang zeer betrokken bij De Wolden. Ze heeft een groot netwerk in zowel De Wolden als in Drenthe. Door haar achtergrond, ervaring als raadslid en haar persoonlijke eigenschappen is zij de geschikte kandidaat om Mirjam Pauwels op te volgen. In samenwerking met raad, organisatie en bestuur zal zij zich volop inzetten om De Wolden verder te brengen.”

Benoeming
Voor de benoeming van Hilda Mulder als wethouder is de instemming van de raad nodig. Het voornemen is om dit op 26 september 2019 tijdens de raadsvergadering te doen.