De molen in Zuidwolde is een van de monumenten in gemeente De Wolden die meedoet aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Vrijwilligers van Stichting De Meule van Wassens leiden belangstellenden graag rond en vertellen alles over de vorderingen van de omvangrijke restauratie die dit jaar plaatsvindt.

Tussen 10.00 en 17.00 uur is de molen vrij toegankelijk.
Vanaf eind 2018 zijn molenspecialisten in opdracht van Stichting De Meule van Wassens bezig om de vervallen korenmolen te herstellen. Vrijwel alle onderdelen van de kap en romp inclusief een deel van het binnenwerk worden hersteld of vernieuwd. Naar verwachting zal de molen eind van dit jaar weer draaien.

Uitreiking prijswinnaars fotowedstrijd
Tijdens deze open dag vindt ook de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd die eind juni werd uitgeschreven. Deelnemers konden tot 1 september een foto inzenden van de Meule van Wassens-tas vastgelegd op een originele plek in binnen- of buitenland. De speciale shopper werd eerder dit jaar geïntroduceerd door Jumbo Termeulen die met de verkoop wil bijdragen aan het herstel van de molen. Juryvoorzitter Ferdinand Bennink van fotowinkel en -studio Compleet in Beeld maakt de 3 winnaars om 11.30 uur bekend. Bovendien zijn de hele dag alle ingezonden foto’s in een expositie in de molen te bekijken.

Het bezoekadres is Molenstraat 12, 7921 KM Zuidwolde. Voor meer informatie: https://www.openmonumentendag.nl/comite/de-wolden/ en www.demeulevanwassens.nl
foto: Ben Verbeek