Lichaamsbeweging zonder competitief element, bewust bezig zijn met je lichaam en lekker ontspannen: dat wil Kinderyoga LINDA kinderen bieden. Op maandag 30 september start Linda Lubberman met kinderyoga voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de bibliotheek van Zuidwolde. De lessen deze middag zijn bedoeld ter kennismaking en zijn gratis.

Linda Lubberman is gespecialiseerd in yoga voor kinderen, wat in principe net zo werkt als yoga voor volwassenen. ‘’De oefeningen duren korter en zijn soms actiever. En ik gebruik meestal een thema, bijvoorbeeld de herfst. Zo doen we op een speelse manier ademhalings- en houdingsoefeningen. Hierna gaan de kinderen op hun matje onder een dekentje liggen en lees ik ze iets voor. Ter afsluiting doen we altijd iets creatiefs in de vorm van tekenen, een mandala leggen of een spelletje. Daar verheugen ze zich vaak bij het begin van de les al op.’’

Meer zelfvertrouwen
Yoga is voor iedereen geschikt, is de overtuiging van Linda. ‘’Het mooie is dat het helemaal niet competitief is. Het gaat erom dat kinderen hun eigen lichaam voelen en ontdekken hoever ze kunnen gaan. Iets perfect moeten uitvoeren of beter zijn dan een ander is niet aan de orde. Hoe je het ook doet, het is altijd goed. Meer zelfvertrouwen krijgen is ook de winst van yoga.’’

Eigen ervaringen overbrengen
De yogadocente wil met haar aanbod kinderen begeleiden en stimuleren om te bewegen en creatief bezig te zijn. ‘’De rust en ontspanning die ik zelf krijg door yoga maar ook tekenen en schilderen, breng ik graag over.’’ Na een aantal opleidingen in holistische kinderyoga, creatieve kindercoaching en kindertekeningen lezen is Linda 1,5 jaar geleden bij haar thuis in Zuidwolde begonnen. Inmiddels heeft ze meer ruimte gevonden op de bovenverdieping van de bibliotheek. Het voornemen is vanaf begin 2020 ook tienergroepen te starten.

Aanmelden voor proefles
De kinderyogalessen zijn op maandag van 14.30 tot 15.30 uur voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en van 15.45 tot 16.45 uur voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Aanmelden voor de gratis proefles op 30 september kan via kinderyogalinda@gmail.com of 06-14111953.
Voor meer informatie kijk op www.kinderyogalinda.nl.